BABA VIDOSAVA JE UBIJENA U JAVNOJ KUĆI U POŽAREVCU: Imala je 83 godine i bila je MAKRO, a napala je PROSTITUTKA
Vidosava Miletić, Foto: Printscreen/youtube/AGAMEMNON PRODUCTION

SAD JE NA SLOBODI

BABA VIDOSAVA JE UBIJENA U JAVNOJ KUĆI U POŽAREVCU: Imala je 83 godine i bila je MAKRO, a napala je PROSTITUTKA

Policija je odmah došla na uviđaj i utvrdili su da je gospođa Vidosava Miletić stara 83 godine usmrćena na jedan vrlo svirep način tako što je sekirom udarena posred glave

Objavljeno:

Godine 2010. je pronađeno telo Vidosave u Požarevcu. Ceo grad je znao da se bavila najstarijim zanatom, ali u vreme kada je ubijena imala je 83 godine i nikome nije bilo jasno zašto se to desilo.

Privatni detektiv Braca Zdravković u svom videu na Jutjubu ispričao je detalje o jezivom slučaju koji se desio 2010. godine u Požarevcu. "Ovde se radi o jednom događaju je zapravo bio obračun između dve dame koje su se bavile najstarijim zanatom", počeo je Braca. Petog oktobra 2010. godine rođaci Vidosave Miletić došli su da obiđu svoju rođaku zato što nekoliko dana nije odgovarala na njihove telefonske pozive. Kada su provalili u njenu kuću u Skopljanskoj ulici u Požarevcu bili su šokirani onim što su videli. Odmah su pozvali dežurnu službu policijske uprave iz Požarevca. Prijavili su da je njihova rođaka mrtva", počeo je priču Zdravković.

Braca Zdravković
Braca Zdravkovićfoto: Privatna arhiva

Policija je odmah došla na uviđaj i utvrdili su da je gospođa Vidosava Miletić stara 83 godine usmrćena na jedan vrlo svirep način tako što je sekirom udarena posred glave. Policija je odmah odradila uviđaj. Počeli su odmah da rade na utvrđivanju ko je mogao da bude ubica ove starije gospođe.

Ko je bila Vidosava Miletić?

Vidosava Miletić je rođena 1927. godine u Požarevcu i to u uglednoj porodici Miletića. Bila je lepa devojka i bila je primećena od strane momaka. Zapravo kako se priča među meštanima Požarevca ona je jako mlada, tada kao gimnazijalka, počela da se bavi najstarijim zanatom. Ona je tako funkcionisala sve dok nije zašla u neke ozbiljnije godine za taj posao. Kada je napunila 60 godina shvatila je da više nije ni tako mlada, ni tako lepa. Sve ređe i ređe je imala mušterije, a stare mušterije koje su je znale od ranije častile bi je pićem dok je sedela u staroj Srbiji u centru Požarevca ili u nekoj drugoj poznatoj kafani, ali nisu tražili usluge od Vidosave.

I ona je videla da nešto mora da menja u svom biznisu. Počela je da vrbuje devojke iz Rumunije. "Ona bi ih odvela svojoj kući, prijavila uredno kao da su to njene gošće. Imala je uvek tri do pet devojaka iz Rumunije. Krenule su devedesete. Požarevac se i dalje zidao, gradio. Tu su i dalje bili rudnici. Terenci su tražili provod, zabavu. Ona je stalno dovodila mlade i lepe Rumunke. I njen biznis je počeo da cveta", rekao je Zdravković.

Kod gospođe Vidosave dolazi da radi i jedna Bosanka koja se zvala Anita Jovanović. Imala je 35 godina i kako kaže detektiv, bila je prelepa. Gospođa Vidosava je navodno bila presrećna kada je videla Anitu. Odmah je Aniti pronašla stan u blizini njene kuće i ubacila je u posao. Tu je odmah dolazila velika ekipa tih radnika jer su čuli: "Došla je nova devojka."

Anita je stanovala u kući u Skopljanskoj ulici u blizini bake Vidosave kako bi joj bila pri ruci zbog posla. Bila je podstanar. Plaćala je kiriju i onda je rešila da smanji te troškove kirije i da pronađe cimerku. Ujedno, baka Vidosavi je obećala da će joj dovesti još jednu devojku koja bi radila posao. Devojka koja se uselila sa Anitom bila je Silvija Ž. "Rekla je da ima 25 godina, da je upravo pobegla od svog supruga i da prosto ne zna šta će sa sobom. Da nema posao, da traži smeštaj. I ako može da taj smeštaj nije baš nešto preterano skup. Iskusna Anita je odmah videla da ovo može biti devojka koja joj odgovara", rekao je Braca u svom Jutjub videu. Anita je ubrzo Silviju, koja je bila bez posla odvela na kafu kod bake Vide koja ju je ubedila da počne da se bavi prostitucijom.

"Dogovorila se sa baka Vidom da ona organizuje susrete sa klijentima i da ona naplaćuje, a Silvija je dobijala polovinu svega toga. I ako bi imala recimo dva ili tri gospodina u toku dana ona bi dobila svega 15 evra. Zapravo te 2010. godine to je bilo 1.500 dinara. U početku je gospođa Vidosava davala 50% Silviji. Međutim kasnije kako je rastao broj mušterija ona je njoj rekla: 'Vidi, ja sam tebi sada menadžer. I pošto imaš i po 10 mušterija, ako dobiješ po 300 dinara budi zadovoljna. Gde ćeš ti sada jadna i bedna koja si pobegla od muža da zaradiš te pare? A na kraju krajeva već se i pročulo čime se baviš. Tebi povratka više iz ovog posla nema. Silvija je sada postala besna na sve to", prepričao je detektiv.

Svađe oko novca su postajale svakodnevne, a trećeg oktobra 2010. godine nastala je najozbiljnija svađa do tada. Nakon svađe Silvija je u besu ščepala flašu sa kiselom vodom i iz sve snage je udarila Vidosavu posred čela. I kada je starica pala ona ju je još nekoliko puta udarila tom istom flašom dok se ona nije polomila. A zatim je uzela hoklicu i nastavila je njome da je tuče po glavi. I pošto nije bila sada sigurna da je ona usmrtila Vidosavu ona je odbacila onu hoklicu pored Vidosave.Otišla je do vrata. I iza vrata je uzela sekiru i iz sve snage je udarila Vidosavu po glavi. I ta sekira je ostala u njenoj glavi.

Kada je policija došla, sve je ukazivalo na to da je ovo krivično delo izvršila upravo Silvija Ž. Odmah sutradan oni su priveli Silviju Živković i njenu cimerku Anitu Jovanović na informativni razgovor u policijsku stanicu u Požarevcu. Određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati. Silvija je u tom vremenskom periodu odbila da se brani ćutanjem. Zapravo priznala je da je ona ubila baka Vidosavu zato što ju je maltretirala i što je uzimala 80% njene zarade. Međutim Silvija je u celu ovu svoju priču uplela i svoju cimerku Anitu Jovanović. Silvija ju je optužila za prikrivanje izvršenja krivičnog dela i policija je protiv nje podnela prijavu za neprijavljivanje krivičnog dela ubistva.

Pošto je Silvija Ž. priznala izvršenje ovog krivičnog dela tužilaštvo je odredilo pritvor do 30 dana. Ona je sprovedena u istražni zatvor i po službenoj dužnosti joj je dodeljen poznati požarevački advokat Novica Pantić. Posle izvesnog vremena počelo je i suđenje. "Silvija se uopšte u nijednom trenutku nije pokajala za izvršenje ovog krivičnog dela. Govorila je o svom teškom životu od detinjstva. Da je kasnije imala puno problema kao supruga, da je bila maltretirana od svih, da je bila maltretirana i od pokojne Vidosave. Da je ona nju zaista udarila flašom po glavi, a potom i hoklicom", ispričao je detektiv.

Sud je uzeo sve otežavajuće i olakšavajuće okolnosti za Silviju i doneo je prvostepenu presudu, koja je glasila 12 godina zatvora. Kasnije posle dve godine suđenja i Apelacioni sud u Beogradu je potvrdio ovu presudu Višeg suda iz Požarevca. I Silvija Ž. je osuđena na 12 godina zatvora koju je kasnije izdržavala u KPZ za žene u Požarevcu. Ona je izdržala ovu zatvorsku kaznu i sada je na slobodi.

Bonus video: U KOM LJUDSKOM BIĆU ČUČI TAKVA ZVER? SUVOZAČ JE PRIZNAO DA JE UDAVIO DETE Advokat Karličić: Ubistvo Danke nije zločin na mah

05:32

U KOM LJUDSKOM BIĆU ČUČI TAKVA ZVER? SUVOZAČ JE PRIZNAO DA JE UDAVIO DETE Advokat Karličić: Ubistvo Danke nije zločin na mah

(Espreso/Mondo/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.